Print Options:

Πίτα Κουρού με λαχανικά

Μερίδες15 ΜερίδεςΠροετοιμασία5 λεπτάΜαγείρεμα40 λεπτάΣυνολικά45 λεπτά

πίτα κηπουρού

Θα χρειαστείς
 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  Ελαιόλαδο
 1 σκελίδα σκόρδο
 3 κόκκινες πιπεριές
  1 κίτρινη πιπεριά
 1 μεγάλο πράσο η 2 μικρά
 1 φλ. Συμπυκνωμένο χυμό τομάτας (πουμαρό)
  1 κ.σ κέτσαπ
 Ρίγανη, Βασιλικός, αλάτι, πιπέρι
 1 πρέζα ζάχαρη
 300 γρ τυριά κίτρινα ή Τυρί φέτα
  1 συσκ. Φύλλο Κουρού (2 φύλλα)
1

Σε ένα ζεστό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα διαφανές χρώμα τα κρεμμύδια.

2

Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και κόβουμε σε κυβακια.Τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο τηγάνι.

3

Ψιλοκόβουμε το πράσο και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να πέσει ο όγκος τους και να τσιγαριστουν καλά. Εάν χρειαστεί και άλλο λάδι τότε προσθέτουμε.

4

Κόβουμε τις τομάτες στην μέση. Αδειάζουμε τα ζουμιά και τα σπόρια σε ένα μπολ. Τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.

5

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το συμπυκνωμένο χυμό τομάτας. Προσθέτουμε μέσα την Ρίγανη τον βασιλικό το αλάτι το πιπέρι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά ρίχνοντας λίγο λάδι και προσθέτουμε όλο αυτό το μίγμα στα τσιγαρισμένα λαχανικά.

6

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει παντού η σάλτσα και να δέσει όλο το μίγμα. Στην ουσία αυτό θα πάρει 2-3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.

7

Στο κοντό ταψί του φούρνου βάζουμε το ένα φύλλο κουρου.Το ανοιγουμε λίγο με τα χέρια μας να πιασει όσο περισσότερη επιφάνεια του ταψιού γίνεται. Έπειτα προσθέτουμε την γέμιση αφήνοντας 1 εκ. κενό περιμετρικά.

8

Προσθέτουμε τα τυριά από πάνω και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Κλείνουμε την πίτα μας περιμετρικά. Ενώνουμε το κάτω φύλο με το πάνω για να κλείσει η πίτα εντελώς και να μην βγουν τα ζουμιά έξω.

9

Χαρασουμε την επιφάνεια σε όσα κομμάτια θέλουμε. Εγώ χαρασω ώστε να υπάρχουν 5 λωρίδες στο μεγαλύτερο μέρος και 3 στο μικρότερο μέρος.

10

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170-180 βαθμούς προτελευταία σχάρα για 35-45 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το πάνω και το κάτω φύλλο.

11

Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και έπειτα κόβουμε τα χαραγμένα κομμάτια.

Nutrition Facts

Μερίδες 0