Print Options:

Κουραμπιέδες Χωρίς Βούτυρο

Μερίδες40 ΜερίδεςΠροετοιμασία10 λεπτάΜαγείρεμα25 λεπτάΣυνολικά35 λεπτά

Πολλές φορές μου λέτε πως θέλετε παραδοσιακά γλυκά όπως οι κουραμπιέδες σε μια νηστίσιμη εκδοχή. Όπως ξέρετε λοιπόν εγώ χατίρι δεν χαλάω οπότε σας έφτιαξα αυτή την φανταστική και πανεύκολη συνταγή για ανεπανάληπτους κουραμπιέδες λαδιού (οριακά καλύτερους και από τους κλασικούς με το βούτυρο).

Θα χρειαστείς
 600 γρ ηλιέλαιο
 40 γρ κονιάκ
 850 γρ αλεύρι γοχ ή μαλακό
  150-200 γρ αμύγδαλα αποφλοιωμένα (καβουρδισμένα)
 1 κ.γλ αλάτι
 3 κ.γλ Baking powder
 1/2 κ.γλ μαστίχα
  1/2 κ.γλ βανίλια υγρή
 200 γρ άχνη ζάχαρη
Γαρνίρισμα
  Άχνη ζάχαρη
 2 βανίλιες
Εκτέλεση
1

Ξεκινάμε καβουρδίζοντας τα αμύγδαλα για να βγάλουν τα αρώματα τους. Τα βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 8-10 λεπτά. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε.

2

Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, το κονιάκ, την ζάχαρη άχνη, το αλάτι και την μαστίχα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα για να διαλυθεί η ζάχαρη άχνη και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.Προσθέτουμε την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πάλι.

3

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την Βaking powder και το υπόλοιπο αλεύρι. Συνεχίζουμε το ζύμωμα της ζύμης με το χέρι, μέχρι να έχουμε μια μαλακή και πολύ αφράτη ζύμη.

4

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Προσέχουμε να αφήσουμε 3-4 εκ. κενό ανάμεσα τους γιατί απλώνουν λίγο στο ψήσιμο.

5

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, στην μεσαία σχάρα για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από κάτω και στα πλάγια.

6

Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

7

Σε ένα ταψί κοσκινίζουμε την μισή ζάχαρη άχνη μαζί με τις βανίλιες. Τοποθετούμε επάνω τους κουραμπιέδες και συνεχίζουμε το κοσκίνισμα μέχρι να καλυφθούν από άχνη και στα πλάγια. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε τους πιο αφράτους κουραμπιέδες χωρίς αυγά και βούτυρο.

Nutrition Facts

Μερίδες 0