Print Options:

Εύκολα Τυροπιτάκια Κουρού

Μερίδες12 ΜερίδεςΠροετοιμασία5 λεπτάΜαγείρεμα20 λεπτάΣυνολικά25 λεπτά

Σας έχω ενα συνοδευτικό για το γιορτινό σας τραπέζι που θα τρελάνει τους πάντες. Αυτα τα τυροπιτάκια κουρού με ζύμη γιαουρτιού θα σου πάρουν το μυαλό!

αλμυρά

Θα χρειαστείς
 50 γρ ελαιόλαδο
 100 γρ ηλιέλαιο
 150 γρ γιαούρτι
  1 αυγό
 350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μονο του
Για την γέμιση
 100 γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
 150 γρ φέτα
  1/2 αυγό
 Αλάτι πιπέρι κατα βουληση
Για την επάλειψη
 Σουσάμι
 1/2 αυγό
Θα χρειαστείς
1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα ή με πιρούνι το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το γιαούρτι και το αυγό. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ωραίο ομοιόμορφο μείγμα.

2

Αρχίζουμε σταδιακά να ρίχνουμε μέσα στο υγρό μείγμα μας το αλεύρι, ενώ αρχίζουμε να πλάθουμε ταυτόχρονα, μέχρι να έχουμε ένα ωραίο και απαλό ζυμαράκι.

3

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τα υλικά της γέμισης, μέχρι να δημιουργήσουμε ένα μείγμα. Προσοχή στο αλάτι για να μην σας γίνει η γέμιση πολύ αλμυρή.

4

Για να σχηματίσουμε τα τυροπιτάκια μας παίρνουμε με τα δάχτυλα μας λίγη ζύμη. Ανοίγουμε την ζύμη με τα δάχτυλα μέσα στην παλάμη μας, μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφο, στρογγυλό, μικρό πιτάκι, με λεπτό φύλλο.

5

Βάζουμε με ένα μικρό κουταλάκι λίγη από την γέμιση στο κέντρο του φύλλου. Κλείνουμε το ζυμαράκι έτσι ώστε να έχουμε ένα ημικύκλιο. Αρχίζουμε να κλείνουμε το φύλο περιμετρικά ενώνοντας τις άκρες

6

Σε ένα ταψί, όπου έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί ή το έχουμε λαδώσει, αραδιάζουμε όλα τα τυροπιτάκια μας με τη σειρά.

7

Σπάμε το αυγό σε ένα μπολ και το διαλύουμε καλά με ένα πιρούνι. Αλείφουμε το πάνω μέρος της ζύμης με το αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, στην μεσαία σχάρα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Nutrition Facts

Μερίδες 0