Print Options:

Βουτυρόκρεμα σαν σύννεφο (Ελβετική)

Μερίδες1 ΜερίδαΠροετοιμασία20 λεπτά

Μόλις δοκιμάσεις αυτή εδώ την βουτυρόκρεμα σου εγγυώμαι πως δεν θα την αλλάζεις! Είναι μαλακή & αφράτη, πραγματικά σαν σύννεφο και ιδανική για τούρτες cupcakes και ότι άλλο θελήσεις.

βουτυροκρεμα

Θα χρειαστείς
 150 γρ ασπράδι αυγού
 300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
 1 πρέζα αλάτι
  375 -450 γρ βούτυρο αγελαδινό (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
 Λίγη υγρή βανίλια ή λίγο άρωμα (καφέ, καραμέλα, φράουλα, πικραμύγδαλο)
Θα χρειαστείς
1

Σε ένα μπολ που αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες ρίχνουμε το ασπράδι αυγού και την κρυσταλλική ζάχαρη.

2

Τοποθετούμε το μπολ πάνω απο ένα κατσαρολάκι μέσα στο οποίο έχουμε βάλει λίγο νερό. Προσέχουμε να μην ακουμπάει το μπολ στο νερό.

3

Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να εξαφανιστεί κάθε κόκκος ζάχαρης μέσα στο μείγμα. Ιδανικά, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο, θέλουμε να φτάσει στους 60 βαθμούς.Διαφορετικά απλά ακουμπάμε ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη λίγο μείγμα και δεν πρέπει να νιώθουμε την ζάχαρη.

4

Αφαιρούμε το μείγμα απο την φωτιά και το μεταφέρουμε στο μπολ του μίξερ. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να κρυώσει εντελώς. Ουσιαστικά θέλουμε να πιάνουμε τον κάδο ή το μπολ και να νιώθουμε ότι έχει κρυώσει εντελώς.

5

Αρχίζουμε και προσθέτουμε ένα ένα τα κομματάκια του βουτύρου. Περιμένουμε να απορροφηθεί καλά το κάθε κομμάτι και έπειτα ρίχνουμε το επόμενο. Στην αρχή το μείγμα θα φαίνεται σαν σούπα, αλλά μην σας αγχώνει, σιγά σιγά θα αρχίσει να πήζει και να σφίγγει.

6

Σταματάμε να ρίχνουμε βούτυρο μόλις αρχίσει η βουτυρόκρεμα να παίρνει μορφή. Τέλος, προσθέτουμε και το άρωμα της επιλογής μας και χτυπάμε καλά για να ενσωματωθεί. Σταματάμε να χτυπάμε την κρέμα και αφαιρούμε τον κάδο απο το μίξερ (εάν είναι επιτραπέζιο).

7

Σε αυτό το σημείο μπορούμε να χρωματίσουμε την βουτυρόκρεμα μας ή να την αποθηκέυσουμε στην κατάψυξη έως και για 2 μήνες κλεισμένη καλά με μεμβράνη.

Tip
8

Εάν έχετε βάλει την βουτυρόκρεμα στην κατάψυξη, θα πρέπει πρώτα να την αποψύξετε εντελώς. Έπειτα πρέπει να την ξαναχτυπήσετε καλά για να πάρει πάλι όγκο.

Nutrition Facts

Μερίδες 0